Laktosefri
Glutenfri
Soyabakt laksefilet med syltede gulrøtter og stekte potetskiver
4.17 (1107)
Under 30 min
6 Ingredienser
Laks og soyasaus er en nydelig smakfull kombinasjon. De syltede gulrøttene gir god syre til retten.
Laks og soyasaus er en nydelig smakfull kombinasjon. De syltede gulrøttene gir god syre til retten.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Eddik 7 %
- sukker
- vann
- smør
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Gulrøtter
400 g
Ingefær
1 bit
Bladpersille
1 bunt
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Laksefilet
270 g
Glutenfri soyasaus
1 pose
Smør
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 556 kcal
- Fett: 28 g
- Karbohydrater: 43 g
- Protein: 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Gulrøttene kan glaseres om du ønsker det. Kok dem i omtrent 5 minutter, hell av vannet, og tilsett 1 ss sukker. La det surre til sukkeret er gyllent.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i skiver. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Skrell gulrøttene, og kutt dem i tynne skiver på langs med en ostehøvel eller skreller. Skrell og kutt ingefæren i tynne skiver. Skyll og grovhakk persillen. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn gulrøttene og ingefæren. La det trekke i laken frem til servering. Hell av laken, og rør inn persillen før servering.
Legg fisken i en smurt ildfast form. Fordel soyasausen og 1 ss smør over fisken, og krydre med salt og pepper. Stek fisken i ovnen i 8–12 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
God middag!
God middag!