Laktosefri
Glutenfri
Svinekam med hjemmelaget potetmos
honningglaserte rotgrønnsaker og sjysaus4.18 (177)
Under 30 min
6 Ingredienser
Saftig svinekjøtt, søte rotgrønnsaker og en kremet potetmos, kombinert med en kraftig sjysaus. Skikkelig hverdagsluksus.
Saftig svinekjøtt, søte rotgrønnsaker og en kremet potetmos, kombinert med en kraftig sjysaus. Skikkelig hverdagsluksus.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Melk
Basisvarer:
- Melk
- smør
- salt
- pepper
- olje
Bakepotet
1 stk
Melk
¼–½ dl
Smør
1 ss
Gulrot
1 stk
Pastinakk
1 stk
Honning
1 pakke
Smør
½ ss
Svinekam
150 g
Sjysaus
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 1050 kcal
- Fett: 56 g
- Karbohydrater: 93 g
- Protein: 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke grønnsakene i ovnen ved 220 grader i omtrent 20 minutter. Vend inn honningen helt mot slutten av steketiden, så den ikke svir seg.
Kok opp en kjele med vann. Skrell og kutt poteten i 8 biter. Kok poteten i 10–12 minutter. Hell vannet av de gjennomkokte potetbitene, tilsett 1 ss smør og ¼–½ dl melk. Mos poteten med en stapper eller visp. Smak til med salt og pepper.
Skrell og kutt gulroten og pastinakken i staver. Kok gulroten og pastinakken i lettsaltet vann i omtrent 5 minutter, til de nesten er møre. Sil av vannet, og ha stavene tilbake i kjelen sammen med 1 ss av honningen og ½ ss smør. Stek grønnsakene på middels varme i 2–3 minutter, til honningen sitter godt rundt grønnsakene. Smak til med grovkvernet pepper.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side. Legg kjøttet over på et serveringsfat. Hell sausen over i pannen, og kok opp. Ha sausen over i en serveringsskål.
Har du rester igjen etter middagen, passer de perfekt i en lapskaus.
God middag!