Svinefilet med basmatiris, stekte grønnsaker og bearnéssaus

Svinefilet med basmatiris, stekte grønnsaker og bearnéssaus

4.2 (74)
Under 30 min
6 Ingredienser
Saftig svinefilet og en fyldig bearnéssaus er kjente og kjære smaker, litt luksus i hverdagen.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Bygg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
Filetstykke av svin
300 g
Basmatiris
135 g
Rødløk
½ stk
Rød paprika
1 stk
Grønnkål
50 g
Bearnéssaus
1 pakke
(Fisk, Egg, Bygg, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 708 kcal
  • Fett: 30 g
  • Karbohydrater: 65 g
  • Protein: 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett inn et steketermometer i kjøttet. Stek kjøttet i ovnen til kjernetemperaturen er 65 grader. Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile til temperaturen ligger på 68–70 grader.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, til det er gyllent. Legg kjøttet over i en ildfast form, og stek det i ovnen i 15–18 minutter. Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i 5–10 minutter før du skjærer det i skiver (se tips).
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og kutt rødløken i skiver. Kutt paprikaen i skiver. Varm opp stekepannen til middels høy varme igjen, og ha i litt olje. Stek rødløken i et par minutter, til den er blank. Tilsett paprikaen og grønnkålen. Stek videre i 2–3 minutter, og smak til med salt og pepper.  
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
Nyt måltidet!
God middag!