Stroganoff med marinerte svinestrimler, sjampinjong og potetmos
Glutenfri

Stroganoff med marinerte svinestrimler

sjampinjong og potetmos
Ny oppskrift
Under 45 min
8 Ingredienser
Denne russiske tradisjonsretten vil definitivt falle i smak hos barna. Sopp og mørt svinekjøtt i en tomatisert saus – en mild og god gryterett for hele familien.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Poteter
350 g
Smør
1 ss
(Melk)
Melk
1–2 dl
(Melk)
Sjampinjong
200 g
Gul løk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Tomatpuré
2 pakke
Oksebuljong
1 pakke
Lett crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Urtemarinert svinekjøtt
300 g
Vann
2 dl
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
754 kcal
Fett:
41 g
Karbohydrater:
52 g
Protein:
45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om du vil ha en finere potetmos, kan du skrelle potetene.

 Ha potetene i en kjele, og dekk dem med vann. Kok potetene i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil av vannet, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør og 1–2 dl melk, litt og litt mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
 Børst soppen fri for jord, og del dem i to. Skrell løken, og skyll paprikaen. Kutt løken og paprikaen i tyne strimler. 
 Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen, løken og paprikaen i omtrent 4 minutter. Ha i tomatpuréen, og la det hele surre under omrøring i omtrent 1 minutt. Tilsett oksebuljongen og 2 dl vann. Kok opp og la stroganoffen småkoke i 5–8 minutter. Vend inn crème fraîchen og smak til med salt og pepper. 
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 1–2 minutter. Stek det gjerne i to omganger så det blir stekt og ikke kokt. Vend kjøttet inn i stroganoffen. 
God middag!