Glutenfri
Stroganoff med marinerte svinestrimler
sjampinjong og potetmosNy oppskrift
Under 45 min
8 Ingredienser
Denne russiske tradisjonsretten vil definitivt falle i smak hos barna. Sopp og mørt svinekjøtt i en tomatisert saus – en mild og god gryterett for hele familien.
Denne russiske tradisjonsretten vil definitivt falle i smak hos barna. Sopp og mørt svinekjøtt i en tomatisert saus – en mild og god gryterett for hele familien.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Poteter
350 g
Smør
1 ss
Melk
1–2 dl
Sjampinjong
200 g
Gul løk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Tomatpuré
2 pakke
Oksebuljong
1 pakke
Lett crème fraîche
150 g
Urtemarinert svinekjøtt
300 g
Vann
2 dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 754 kcal
- Fett:
- 41 g
- Karbohydrater:
- 52 g
- Protein:
- 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om du vil ha en finere potetmos, kan du skrelle potetene.
Ha potetene i en kjele, og dekk dem med vann. Kok potetene i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil av vannet, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør og 1–2 dl melk, litt og litt mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Børst soppen fri for jord, og del dem i to. Skrell løken, og skyll paprikaen. Kutt løken og paprikaen i tyne strimler.
Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen, løken og paprikaen i omtrent 4 minutter. Ha i tomatpuréen, og la det hele surre under omrøring i omtrent 1 minutt. Tilsett oksebuljongen og 2 dl vann. Kok opp og la stroganoffen småkoke i 5–8 minutter. Vend inn crème fraîchen og smak til med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 1–2 minutter. Stek det gjerne i to omganger så det blir stekt og ikke kokt. Vend kjøttet inn i stroganoffen.
God middag!