Svinefilet med sellerirotpuré, eple, grønnkål og peppersaus
Glutenfri

Svinefilet med sellerirotpuré

eple, grønnkål og peppersaus
Ny oppskrift
Under 45 min
7 Ingredienser
Pannestekt svin harmonerer nydelig med fløyelsmyk sellerirotpuré og ovnsbakt grønnkål og eple. Dette er garantert en favoritt hos hele familien.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
350 g
Hvitløksfedd
1 stk
Rødt eple
1 stk
Strimlet grønnkål
50 g
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Smør
1 ss
(Melk)
Melk
½–1 dl
(Melk)
Filetstykke av svin
300 g
Peppersaus
1 pakke
(Sennep, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
494 kcal
Fett:
14 g
Karbohydrater:
47 g
Protein:
44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt selleriroten i biter, og stek den i ovnen sammen med potetene for å spare tid og oppvask.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp lettsaltet vann i en kjele til selleriroten. 
 Skyll og kutt potetene i båter. Skrell og kutt hvitløken i tynne skiver. Fordel potetene og hvitløken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter. Skyll og kutt eplet i tynne båter. Bland eplebåtene og grønnkålen sammen med potetene når det gjenstår omtrent 5 minutter av steketiden.
 Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side. Ha det over i en ildfast form, og stek det videre i ovnen i 12–15 minutter. La kjøttet hvile på et skjærebrett i omtrent 8 minutter, og skjær det i skiver før servering.
 Skrell og kutt selleriroten i store terninger. Kok selleriroten i lettsaltet vann i 15–20 minutter, eller til den er gjennomkokt. Sil av vannet, og ha sellerien tilbake i kjelen. Tilsett 1 ss smør og kjør det sammen med en stavmikser til en jevn puré. Spe på med ½–1 dl melk, litt og litt, til puréen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Ha sausen i stekepannen du stekte kjøttet i, og varm den opp på middels varme under omrøring.
God middag!