Glutenfri
Svinefilet med sellerirotpuré
eple, grønnkål og peppersausNy oppskrift
Under 45 min
7 Ingredienser
Pannestekt svin harmonerer nydelig med fløyelsmyk sellerirotpuré og ovnsbakt grønnkål og eple. Dette er garantert en favoritt hos hele familien.
Pannestekt svin harmonerer nydelig med fløyelsmyk sellerirotpuré og ovnsbakt grønnkål og eple. Dette er garantert en favoritt hos hele familien.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
350 g
Hvitløksfedd
1 stk
Rødt eple
1 stk
Strimlet grønnkål
50 g
Sellerirot
300 g
Smør
1 ss
Melk
½–1 dl
Filetstykke av svin
300 g
Peppersaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 494 kcal
- Fett:
- 14 g
- Karbohydrater:
- 47 g
- Protein:
- 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt selleriroten i biter, og stek den i ovnen sammen med potetene for å spare tid og oppvask.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp lettsaltet vann i en kjele til selleriroten.
Skyll og kutt potetene i båter. Skrell og kutt hvitløken i tynne skiver. Fordel potetene og hvitløken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter. Skyll og kutt eplet i tynne båter. Bland eplebåtene og grønnkålen sammen med potetene når det gjenstår omtrent 5 minutter av steketiden.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side. Ha det over i en ildfast form, og stek det videre i ovnen i 12–15 minutter. La kjøttet hvile på et skjærebrett i omtrent 8 minutter, og skjær det i skiver før servering.
Skrell og kutt selleriroten i store terninger. Kok selleriroten i lettsaltet vann i 15–20 minutter, eller til den er gjennomkokt. Sil av vannet, og ha sellerien tilbake i kjelen. Tilsett 1 ss smør og kjør det sammen med en stavmikser til en jevn puré. Spe på med ½–1 dl melk, litt og litt, til puréen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Ha sausen i stekepannen du stekte kjøttet i, og varm den opp på middels varme under omrøring.
God middag!