Laktosefri
Glutenfri
Thailandsk kylling- og kokossuppe med rød currypaste, fullkornsris og koriander
3.8 (189)
Under 30 min
14 Ingredienser
En varmende og smakfull thailandsk kyllingsuppe som denne er perfekt på kalde vinterkvelder.
En varmende og smakfull thailandsk kyllingsuppe som denne er perfekt på kalde vinterkvelder.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Soya
Basisvarer:
- Vann
- olje
- sukker
Fullkornsris
135 g
Gulrøtter
200 g
Sjalottløk
1 stk
Sjampinjong
200 g
Kaffirlimeblader
3 stk
Skivet kyllingfilet
300 g
Hønsebuljong
1 pakke
Maisstivelse
1 pakke
Rød currypaste
½–1 pakke
Kokosmelk
1 liten boks
Lime
½ stk
Glutenfri soyasaus
1 pose
Vann
7 dl
Olje
½ ss
Sukker
½ ts
Koriander
1 bunt
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 693 kcal
- Fett: 21 g
- Karbohydrater: 72 g
- Protein: 54 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og kutt gulrøttene og sjalottløken i skiver. Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Skyll kaffirlimebladene. Skjær kyllingen i mindre biter. Bland ut hønsebuljongen og maisstivelsen i 7 dl vann.
Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter, til den er gyllen. Tilsett halvparten av currypasten, og stek videre i 1 minutt. Ha i kokosmelken og buljongvannet, og kok opp. Ha løken, gulrøttene, soppen og kaffirlimebladene i suppen, og la det hele småkoke i omtrent 5 minutter. Skyll limen, og finriv skallet (kun det grønne) på et rivjern. Smak til med resten av currypasten, soyasausen, ½ ts sukker og limeskallet. Ta kaffirlimebladene ut av suppen før servering.
Skyll og grovhakk korianderen, og kutt limen i båter. Server korianderen og limebåtene til retten.
450 g Ris: 100 g Energiinnhold: ca. 370 kcal
God middag!