Laktosefri
Vegetar
Tofu katsu med ris og frisk agurksalat med sesamfrø
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
12 Ingredienser
«Tofu katsu» er en japansk rett, der man panerer og friterer tofuen, serverer den på ris og topper den med en god saus. Her med en syrlig agurksalat.
«Tofu katsu» er en japansk rett, der man panerer og friterer tofuen, serverer den på ris og topper den med en god saus. Her med en syrlig agurksalat.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Sukker
- olje
- salt
Jasminris
135 g
Maisstivelse
1 pakke
Panko
75 g
Lime
½ stk
Røkt chilimix
½–1 pakke
Stekt norsk tofu
1 pakke
Egg
1–2 stk
Sesamfrø
1 pakke
Sjalottløk
1 stk
Agurk
1 stk
Lime
½ stk
Sukker
1 ts
Kinesisk wok- og dippsaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 779 kcal
- Fett: 23 g
- Karbohydrater: 105 g
- Protein: 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tilbered risen som anvist på pakken.
Ha maisstivelsen i en skål, pankoen i en annen, og visp sammen eggene i en tredje skål. Skyll og finriv skallet fra halve limen (kun det grønne) på et rivjern. Bland limeskallet og ønsket mengde av det røkte chilikrydderet med eggene. Tørk tofuen med litt tørkepapir, og del den i omtrent 3 cm tykke skiver. Vend tofuskivene i maisstivelsen, deretter i eggeblandingen, og til slutt i pankoen. Ha tofuskivene over på en tallerken.
Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og rist sesamfrøene i omtrent 1 minutt, eller til de er gylne. Ha sesamfrøene over i en skål.
Skrell og kutt løken i tynne skiver. Skyll og kutt agurken i to på langs, og så i skiver på skrå. Ha agurken og løken over i en skål, og vend inn saften fra limen, litt salt og 1 ts sukker. Topp med sesamfrøene og eventuelle rester av det røkte chillikrydderet.
Varm opp stekepannen fra steg 3 til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek den panerte tofuen i 3–4 minutter på hver side, eller til den er gyllen.
Server den kinesiske wok- og dippsausen til retten.
God middag!