Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- olivenolje
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Tabbouleh
Bulgur (Hvete)
125 g
Agurk
½ stk
Tomat
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss
Sprø kikerter
Kikerter
1 pakke
Røkt chilimix
½–1 pakke
Olje
1 ts
Kylling
Rødløk
1 stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Urtemiks
1 pakke
Olje
1 ts
Servering
Sitron
½ stk
Lett urtedressing (Melk, Laktose)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 692 kcal
- Fett 30 g
- Karbohydrater 56 g
- Protein 50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Behold gjerne fettet på kyllingen, for bedre smak.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Tabbouleh: Tilbered bulguren som anvist på pakken.
- Sprø kikerter: Ha kikertene i en sil, og skyll dem i kaldt vann. Fordel kikertene på et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje og røkt chilimix. Stek i ovnen i omtrent 15 minutter.
- Kylling: Skrell og kutt rødløken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 3–4 minutter på hver side. Krydre med salt, pepper og urtemiksen. Legg kyllingen over på en skjærefjøl og la den hvile i et par minutter. Stek løken i samme stekepanne, i omtrent 4 minutter. Kutt kyllingen i biter, og vend den inn i sammen med den stekte løken.
- Tabbouleh, fortsettelse: Skyll og kutt agurken og tomaten i terninger. Skyll persillen, rist av vannet og finhakk den. Bland sammen bulguren, agurken, tomaten, bladpersillen og 1 ss olivenolje i en salatbolle. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
- Servering: Kutt resten av sitronen i båter. Server tabboulehen med kyllingen, løken, sitronen, urtedressingen og de sprø kikertene på toppen. God middag!
- Tabbouleh: 250 g Kylling: 100 g Kikerter: 2 ss Dressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 480 kcal.