Roede
Fullkornstortilla med urtestekt kjøttdeig av storfe og svin, grønn salat og epletzatziki
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Gul løk
½ stk
Kjøttdeig av storfe og svin med linser
300 g
Hvite bønner
1 pakke
Urtemiks
1 pakke
Persillade
½ pakke
Olje
1 ts
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Gulrot
1 stk
Grønt eple
1 stk
Yoghurt naturell
150 g
Persillade
½ pakke
Fullkornstortillaer
2–4 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 707 kcal
- Fett: 23 g
- Karbohydrater: 79 g
- Protein: 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den til den er gjennomstekt. Ha i løken underveis. Skyll bønnene i et dørslag. Vend inn bønnene i kjøttdeigen, og krydre med urtemiksen, halvparten av persilladen og litt salt. La kjøttblandingen stå på lav varme, til resten av retten er klar.
Skyll og kutt salaten i strimler. Skyll og kutt tomaten i to og deretter i skiver. Skrell og grovriv gulroten på et rivjern. Bland sammen salaten, tomaten og gulroten i en salatbolle, eller server det hver for seg på en tallerken.
Pakk tortillalefsene i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering.
Skyll og grovriv eplet på et rivjern. Bland sammen yoghurten, eplet og resten av kpersilladen i en skål. Smak til med pepper.
1 stk Grønnsaker: 150 g Kjøttdeig og bønner: 125 g Dressing: 2 ss Energiinnhold: ca. 530 kcal.
God middag!