Fullkornstortilla med urtestekt kjøttdeig av storfe og svin, grønn salat og epletzatziki
Roede

Fullkornstortilla med urtestekt kjøttdeig av storfe og svin, grønn salat og epletzatziki

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Gul løk
½ stk
Kjøttdeig av storfe og svin med linser
300 g
Hvite bønner
1 pakke
Urtemiks
1 pakke
Persillade
½ pakke
(Sulfitt)
Olje
1 ts
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Gulrot
1 stk
Grønt eple
1 stk
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Persillade
½ pakke
(Sulfitt)
Fullkornstortillaer
2–4 stk
(Hvete)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 707 kcal
  • Fett: 23 g
  • Karbohydrater: 79 g
  • Protein: 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den til den er gjennomstekt. Ha i løken underveis. Skyll bønnene i et dørslag. Vend inn bønnene i kjøttdeigen, og krydre med urtemiksen, halvparten av persilladen og litt salt. La kjøttblandingen stå på lav varme, til resten av retten er klar. 
Skyll og kutt salaten i strimler. Skyll og kutt tomaten i to og deretter i skiver. Skrell og grovriv gulroten på et rivjern. Bland sammen salaten, tomaten og gulroten i en salatbolle, eller server det hver for seg på en tallerken. 
Pakk tortillalefsene i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering.
Skyll og grovriv eplet på et rivjern. Bland sammen yoghurten, eplet og resten av kpersilladen i en skål. Smak til med pepper. 
1 stk Grønnsaker: 150 g Kjøttdeig og bønner: 125 g Dressing: 2 ss Energiinnhold: ca. 530 kcal.
God middag!