20-30
Glutenfri
Vegetar
Gresk salat med feta, oliven, falafler og tzatziki
Gresk salat og tzatziki er en sommerfavoritt hos veldig mange! Med falafler blir dette en sunn og mettende sommermiddag for hele familien.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- melk
Basisvarer
- olivenolje
- olje
- salt
- pepper
Tzatziki
Agurk
½ stk
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Persillade (Sulfitt)
½–1 pakke
Gresk salat
Tobladssalat
50 g
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Rødløk
½ stk
Fetaost (Melk, Laktose)
50–100 g
Kalamataoliven
1 pakke
Olivenolje
½ ss
Falafler
Falafler
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 532 kcal
- Fett 32 g
- Karbohydrater 38 g
- Protein 23 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Tzatziki: Skyll agurken, og riv halvparten på et rivjern. Klem ut så mye væske som mulig. Bland sammen yoghurten, agurken og persilladen i en skål.
- Gresk salat: Skyll og tørk salaten. Skyll tomaten, og kutt den og resten av agurken i terninger. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Ha salaten, agurk- og tomatterningene, rødløken og ½ ss olivenolje i en salatbolle. Vend det godt sammen. Smuldre over fetaosten, og dryss over olivenene. Krydre med litt flaksalt og pepper.
- Falafler: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i godt med olje. Stek falafelene i omtrent 3 minutter, under omrøring. Topp salaten med falafelene, eller server de på siden.
- God middag!