Utbenet kyllinglår med frisk bulgur- og appelsinsalat
Laktosefri

Utbenet kyllinglår med frisk bulgur- og appelsinsalat

3.97 (90)
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
Bulgur
½ pakke
(Hvete)
Hjertesalat
1 stk
Appelsin
½–1 stk
Sjalottløk
½–1 stk
Tranebær
½–1 pakke
Sennepsvinaigrette
1 pakke
(Sulfitt, Sennep)
Utbenet kyllinglår u/skinn
180 g
Urtemiks
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 809 kcal
  • Fett: 43 g
  • Karbohydrater: 61 g
  • Protein: 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Eventuelle rester holder seg fint i kjøleskapet i en lufttett beholder i et par dager.

Tilbered bulguren som anvist på pakken. 
Kutt enden av hjertesalaten, skyll bladene i kaldt vann, og rist av vannet. Kutt salaten i grove biter. Skrell og kutt appelsinen i terninger. Skrell og finhakk sjalottløken. Ha den ferdigkokte bulguren i en serveringsskål og bland inn salaten, appelsinen, løken, tranebærene og sennepsvinaigretten. Smak til med salt og pepper. 
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter på hver side, eller til kyllingen er gjennomstekt. Krydre med ønsket mengde av urtemiksen, salt og pepper mot slutten av steketiden. Legg kyllingen over på et skjærebrett, og la den hvile i omtrent 3 minutter, før du skjærer den i skiver. Topp bulgursalaten med kyllingen. 
God middag!