Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- egg,
- sennep,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- salt
- olje
Guacamole
Koriander
½–1 bunt
Tomat
1 stk
Rødløk
½ stk
Avokado
1 stk
Lime
½ stk
Kremet mais
Mais
½ pakke
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Røkt paprikakrydder
½ pakke
Lime
½ stk
Texmex burger
Kjøttdeig av storfe og svin med linser
300 g
Røkt paprikakrydder
½ pakke
Rødløk
½ stk
Til servering
Tortillachips
½ pakke
Tomatsalsa
½–1 pakke
Hamburgerbrød
Brioche-hamburgerbrød (Egg, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 896 kcal
- Fett 49 g
- Karbohydrater 73 g
- Protein 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For å unngå at kjøttet setter seg fast i stekespaden kan du legge litt bakepapir mellom kjøttet og stekespaden.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Guacamole: Skyll korianderen og tomaten. Grovhakk korianderen, og del tomaten i små terninger. Skrell og finhakk hele rødløken. Kutt avokadoen i to, fjern steinen, og ha avokadokjøttet i en bolle. Mos det sammen med en gaffel, og vend inn tomaten, korianderen og halvparten av løken. Smak til med salt og saft fra limen.
- Kremet mais: Sil laken av maisen. Bland maisen og aiolien i en serveringsskål, og smak til med halve pakken med paprikakrydderet, litt salt og saft fra limen.
- Texmex burger: Bland kjøttet med resten av paprikakrydderet og rødløken. Fordel kjøttet i 2 like store kjøttboller. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Legg kjøttbollene i stekepannen og trykk dem flate med en stekespade (se tips). Krydre kjøttet med salt og pepper, og stek dem i 2–3 minutter på hver side.
- Hamburgerbrød: Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
- Til servering: Fyll hamburgerbrødene med litt av guacamolen, burgerne og den kremede maisen. Server tortillachipsene, tomatsalsaen og resten av guacamolen ved siden av.