Hotwings med “corn on the cob”, gressløkdressing og grønnsakssticks

Amerikansk BBQ

Glutenfri

Hotwings med “corn on the cob”, gressløkdressing og grønnsakssticks

Retten har ingen vurdering
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Smør
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
Konfiterte kyllingvinger med koreansk barbecue
650 g
Srirachasaus
½ pakke
Hvitløksfedd
1 stk
Smør
1 ss
(Melk)
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Sukker
½ ts
Gressløk
½ bunt
Lettrømme
150 g
(Melk, Laktose)
Persillade
½ pakke
(Sulfitt)
Maiskolber
1 pakke
Gressløk
½ bunt
Smør
1–2 ss
(Melk)
Selleristang
1 stk
(Selleri)
Gulrøtter
2 stk
Rød paprika
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1065 kcal
  • Fett: 73 g
  • Karbohydrater: 54 g
  • Protein: 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

La grillen bli ordentlig varm før du begynner å grille. Den er klar når kullet er dekket av et grått askelag. Bland hotsausen men kun halvparten av vingene, og server resten ved siden av. Da kan man smake på begge variantene.

Fyr opp grillen. Se punkt 8 hvis du ikke ønsker å grille. Ta ut litt smør til temperering. 
 Legg pakken med kyllingvingene i en bolle med lunkent vann i omtrent 5 minutter. Trykk kyllingvingene forsiktig fra hverandre i pakken før du åpner den. Fordel kyllingvingene i en ildfast form eller i aluminiumsfolie, og grill dem i omtrent 20 minutter på grillen. Vend om på kyllingvingene halvveis i steketiden.
 Skyll, tørk og finhakk all gressløken. Bland sammen lettrømmen, persilladen og halvparten av gressløken i en skål. Smak til med litt salt og pepper. 
Bland sammen 1–2 ss smør, resten av gressløken og litt pepper i en skål. Kutt hver maiskolbe i to. Grill maiskolbene i omtrent 5 minutter, på alle sider, og pensle dem med smøret mot slutten. 
Skrell gulrøttene, skyll selleristengene og rens paprikaen. Kutt grønnsakene i staver og ha dem i en skål. 
Skrell og finhakk hvitløken. Smelt 1 ss smør i en liten kjele. Ha i hvitløken, 1 ss eddik og ½ ts sukker, og ønsket mengde av srirachasausen (den er sterk). Vend ønsket mengde av hotsausen sammen med kyllingvingene (se tips).
Server hotwingsene med sausen som er i formen, maiskolbene, dressingen og grønnsakene. Dig in!
 Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft i stekeovnen. Ovnsstek kyllingvingene i omtrent 20 minutter. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek maiskolbene i omtrent 5 minutter, på alle sider. Vend inn smøret mot slutten. 
God middag!