Laktosefri
Glutenfri
Vegetar
Hoisinstekt tofu med lettsyltede grønnsaker, cashewnøtter og jasminris
Retten har ingen vurdering
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Cashewnøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Vann
- eplesider-/hvitvinseddik
- sukker
- olje
Sjalottløk
1 stk
Gulrot
1 stk
Pak choy
1 stk
Vann
1½ dl
Eplesider-/hvitvinseddik
1 dl
Sukker
3 ss
Jasminris
½ pakke
Tofu
½ pakke
Chiliflak
½ pakke
Hoisinsaus
½ pakke
Vann
2–3 ss
Cashewnøtter
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 839 kcal
- Fett: 29 g
- Karbohydrater: 108 g
- Protein: 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Wok grønnsakene sammen med tofuen, om du ikke ønsker å sylte dem.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Skrell gulroten. Bruk en ostehøvel eller mandolin, og lag tynne remser av gulroten på langs eller tvers. Riv eventuelt gulroten på et rivjern. Skyll og kutt pak choyen i skiver. Kok opp 1½ dl vann, 1 dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn grønnsakene. La grønnsakene trekke i laken frem til servering.
Kutt tofuen i terninger. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek tofuen i omtrent 3 minutter. Krydre med chiliflakene, og ha over ønsket mengde av hoisinsausen og omtrent 2 ss vann. La det steke i et lite minutt.
Topp retten med cashewnøttene.
God middag!