Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- bygg,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Ovnsbakte poteter og grønnsaker
Poteter
350 g
Rødløk
1 stk
Brokkoli
½ stk
Mørbradbiff
Mørbrad
300 g
Smør (Melk)
½ ss
Bearnéssaus
Bearnéssaus (Fisk, Egg, Bygg, Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 571 kcal
- Fett 28 g
- Karbohydrater 39 g
- Protein 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Mørbraden sitter midt mellom låret og ryggen, og er det møreste stykket på låret. Kjøttet er mørt og magert, som gjør det til et godt biffalternativ. Husk å la det hvile litt før du setter kniven i det. Da holder den bedre på kjøttsaften.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Ta kjøttet ut av kjøleskapet, og la det ligge på benken frem til det skal brukes.
- Ovnsbakte poteter og grønnsaker: Skyll og kutt potetene i fire. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
- Ovnsbakte poteter og grønnsaker, fortsettelse: Skrell og kutt rødløken i båter. Kutt brokkolien i fire, gjennom stilkfestet på langs. Vend brokkolien og løken sammen med potetene, når det gjenstår omtrent 15 minutter av potetenes steketid.
- Mørbradbiff: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Krydre kjøttet med salt og pepper. Stek kjøttet i 1–2 minutter, eller til kjøttsaften pipler ut på oversiden. Snu kjøttet, og ha i ½ ss smør. Stek det i omtrent 1–2 minutter til, eller til kjøttsaften pipler ut på den andre siden. Legg kjøttet over på en tallerken og hell stekesjyen over.
- Bearnéssaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
- God middag!