Mørbradbiff med ovnsbakte poteter, brokkoli og bearnéssaus
Retten har ingen vurdering
Under 35 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Bygg·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Rødløk
1 stk
Brokkoli
½ stk
Mørbrad
300 g
Smør
½ ss
Bearnéssaus
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 571 kcal
- Fett: 28 g
- Karbohydrater: 39 g
- Protein: 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Mørbraden sitter midt mellom låret og ryggen, og er det møreste stykket på låret. Kjøttet er mørt og magert, som gjør det til et godt biffalternativ. Husk å la det hvile litt før du setter kniven i det. Da holder den bedre på kjøttsaften.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Ta kjøttet ut av kjøleskapet, og la det ligge på benken frem til det skal brukes.
Skyll og kutt potetene i fire. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Skrell og kutt rødløken i båter. Kutt brokkolien i fire, gjennom stilkfestet på langs. Vend brokkolien og løken sammen med potetene, når det gjenstår omtrent 15 minutter av potetenes steketid.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Krydre kjøttet med salt og pepper. Stek kjøttet i 1–2 minutter, eller til kjøttsaften pipler ut på oversiden. Snu kjøttet, og ha i ½ ss smør. Stek det i omtrent 1–2 minutter til, eller til kjøttsaften pipler ut på den andre siden. Legg kjøttet over på en tallerken og hell stekesjyen over.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
God middag!
God middag!