Kylling i form med kremet ajvarsaus, squash og bulgur med aprikos

Kylling i form med kremet ajvarsaus, squash og bulgur med aprikos

4.36 (112)
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Mandler
    ·
  • Melk
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Smør
  • vann
  • olje
Bulgur
125 g
(Hvete)
Tørkede aprikoser
½ pakke
(Sulfitt)
Smør
½ ss
(Melk)
Squash
½–1 stk
Spinat
50 g
Rødløk
½ stk
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g
Hønsebuljong
½ pakke
Lett crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Ajvar
½–1 pakke
Mandelskiver
1 pakke
(Mandler, Nøtter)
Vann
½ dl
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 710 kcal
  • Fett: 36 g
  • Karbohydrater: 53 g
  • Protein: 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Tilbered bulguren som anvist på pakken. Grovhakk aprikosene og vend inn aprikosene og ½ ss smør i den ferdigkokte bulguren.
 Skyll squashen og spinaten, og skrell rødløken. Kutt squashen i grove terninger, og rødløken i tynne båter.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Spar på kraften fra kyllingpakkene, og stek kyllingen i 2 minutter på hver side. Legg kyllingen over i en stor ildfast form. Ha kyllingkraften, ½ dl vann, hønsebuljongen, crème fraîchen og ajvaren i stekepannen og gi det et raskt oppkok. Fordel grønnsakene i formen med kyllingen, og hell over sausen. Stek det hele midt i ovnen i 12–15 minutter, eller til kyllingen er gjennomvarm. Strø mandelskivene over formen når det gjenstår 5 minutter av steketiden.
Vel bekomme!
God middag!