25-35
Glutenfri
Spøkelsesøyner i radioaktiv saus med lykkekuler, jordepler og heksefingre
Eller fiskeboller i hvit karrisaus med erter, poteter og gulrøtter, da. Dette er en gammel, god hverdagshelt, en favoritt hos både barn og voksne.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- salt
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
Ovnsbakte heksefingre
Gulrøtter
400 g
Kokte jordepler
Småpoteter
300 g
Spøkelsesøyner i radioaktiv saus med lykkekuler
Fiskeboller i hvit saus (Fisk, Melk, Laktose)
700 g
Karri
½–1 pakke
Grønne erter
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 688 kcal
- Fett 29 g
- Karbohydrater 75 g
- Protein 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ønsker du ikke "radioaktiv" saus, trenger du ikke å ha karrikrydderet i sausen.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Ovnsbakte heksefingre: Skrell og kutt gulrøttene i spisse staver til heksefingre. Fordel heksefingrene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek heksefingrene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne, møre og passe skumle.
- Kokte jordepler: Kok jordeplene i lettsaltet vann i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Spøkelsesøyner i radioaktiv saus med lykkekuler: Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje og ønsket mengde karri. La det surre i 1 minutt. Hell spøkelsesøynene og sausen over i kjelen, og kok opp på middels varme under omrøring. La spøkelsesøynene småkoke i den radioaktive sausen i omtrent 5 minutter, eller til de er gjennomvarme. Smak eventuelt til med mer av karrien. Strø de grønne lykkekulene over den radioaktive sausen et par minutter før servering.
- God middag!