Lars er LOL
Glutenfri
Spøkelsesøyner i radioaktiv saus
med lykkekuler, jordepler og heksefingreNy oppskrift
Under 35 min
5 Ingredienser
Eller fiskeboller i hvit karrisaus med erter, poteter og gulrøtter, da. Dette er en gammel, god hverdagshelt, en favoritt hos både barn og voksne.
Eller fiskeboller i hvit karrisaus med erter, poteter og gulrøtter, da. Dette er en gammel, god hverdagshelt, en favoritt hos både barn og voksne.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Gulrøtter
400 g
Småpoteter
300 g
Fiskeboller i hvit saus
700 g
Karri
½–1 pakke
Grønne erter
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 688 kcal
- Fett:
- 29 g
- Karbohydrater:
- 75 g
- Protein:
- 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ønsker du ikke "radioaktiv" saus, trenger du ikke å ha karrikrydderet i sausen.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og kutt gulrøttene i spisse staver til heksefingre. Fordel heksefingrene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek heksefingrene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne, møre og passe skumle.
Kok jordeplene i lettsaltet vann i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje og ønsket mengde karri. La det surre i 1 minutt. Hell spøkelsesøynene og sausen over i kjelen, og kok opp på middels varme under omrøring. La spøkelsesøynene småkoke i den radioaktive sausen i omtrent 5 minutter, eller til de er gjennomvarme. Smak eventuelt til med mer av karrien. Strø de grønne lykkekulene over den radioaktive sausen et par minutter før servering.
God middag!