Lars er LOL
Mumiehjerne med zombieører, klovneneser og froskeskinn i syrlig eliksir
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
8 Ingredienser
Du visste kanskje ikke at mumiehjerne er laget av egg, potet, ost og skinke, og er stekt i panne? Noen vil kanskje kalle det omelett eller frittata!
Du visste kanskje ikke at mumiehjerne er laget av egg, potet, ost og skinke, og er stekt i panne? Noen vil kanskje kalle det omelett eller frittata!
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Sukker
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- smør
- hvetemel
- salt
- olje
Agurk
1 stk
Sukker
1 ts
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Kokte krydderpoteter
350 g
Prosciutto cotto
1 pk
Egg
4 stk
Lettmelk
2 ½ dl
Revet ost
100 g
Smør
60 g
Hvetemel
4 ss
Salt
½ ts
Kantareller
100 g
Cherrytomater
250 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 1030 kcal
- Fett: 57 g
- Karbohydrater: 82 g
- Protein: 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skyll og lag remser av agurken med en ostehøvel eller mandolin. Ha froskeskinnet i en skål, og vend inn 1 ts sukker, 2 ss eddik, litt salt og pepper. La froskeskinnet trekke i den syrlige eliksiren frem til servering.
Del de kokte potetene i skiver, og kutt skinken i tynne strimler.
Skill eggeplommene fra hvittene i hver sin skål. Smelt 60 g smør i en kjele på middels høy varme og rør inn 4 ss hvetemel og ½ ts salt. Spe med melken mens du visper, til du får en tykk saus. Ta sausen av platen og rør inn eggeplommene. Pisk eggehvittene stive og vend dem inn i sausen.
Hell eggeblandingen i en stor stekepanne. Strø over osten, og fordel potetene og skinkestrimlene over. Stek mumiehjernen i ovnen i 10–12 minutter, til den blåser seg opp og er gjennomstekt.
Rens kantarellene, og riv dem i mindre biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek zombieørene i 3–4 minutter, til de er gylne.
Klovneneser. Skyll cherrytomatene.
Topp mumiehjernen med de stekte zombieørene, og server froskekinnet og klovnenesene ved siden av.
God middag!