Mumiehjerne med zombieører, klovneneser og froskeskinn i syrlig eliksir

Lars er LOL

Mumiehjerne med zombieører, klovneneser og froskeskinn i syrlig eliksir

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
8 Ingredienser
Du visste kanskje ikke at mumiehjerne er laget av egg, potet, ost og skinke, og er stekt i panne? Noen vil kanskje kalle det omelett eller frittata!

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Sukker
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • smør
  • hvetemel
  • salt
  • olje
Agurk
1 stk
Sukker
1 ts
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Kokte krydderpoteter
350 g
Prosciutto cotto
1 pk
Egg
4 stk
(Egg)
Lettmelk
2 ½ dl
(Melk, Laktose)
Revet ost
100 g
(Melk)
Smør
60 g
(Melk)
Hvetemel
4 ss
(Hvete)
Salt
½ ts
Kantareller
100 g
Cherrytomater
250 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1030 kcal
  • Fett: 57 g
  • Karbohydrater: 82 g
  • Protein: 48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
 Skyll og lag remser av agurken med en ostehøvel eller mandolin. Ha froskeskinnet i en skål, og vend inn 1 ts sukker, 2 ss eddik, litt salt og pepper. La froskeskinnet trekke i den syrlige eliksiren frem til servering.
Del de kokte potetene i skiver, og kutt skinken i tynne strimler.
Skill eggeplommene fra hvittene i hver sin skål. Smelt 60 g smør i en kjele på middels høy varme og rør inn 4 ss hvetemel og ½ ts salt. Spe med melken mens du visper, til du får en tykk saus. Ta sausen av platen og rør inn eggeplommene. Pisk eggehvittene stive og vend dem inn i sausen. 
 Hell eggeblandingen i en stor stekepanne. Strø over osten, og fordel potetene og skinkestrimlene over. Stek mumiehjernen i ovnen i 10–12 minutter, til den blåser seg opp og er gjennomstekt.
 Rens kantarellene, og riv dem i mindre biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek zombieørene i 3–4 minutter, til de er gylne.
Klovneneser. Skyll cherrytomatene. 
 Topp mumiehjernen med de stekte zombieørene, og server froskekinnet og klovnenesene ved siden av.
God middag!