20-30
Mumiehjerne med zombieører, klovneneser og froskeskinn i syrlig eliksir
Du visste kanskje ikke at mumiehjerne er laget av egg, potet, ost og skinke, og er stekt i panne? Noen vil kanskje kalle det omelett eller frittata!
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- sukker
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- smør
- hvetemel
- salt
- olje
Froskeskinn i syrlig eliksir
Agurk
1 stk
Sukker
1 ts
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Mumiehjerne
Kokte krydderpoteter
350 g
Prosciutto cotto
1 pk
Egg (Egg)
4 stk
Lettmelk (Melk, Laktose)
2 ½ dl
Revet ost (Melk)
100 g
Smør (Melk)
60 g
Hvetemel (Hvete)
4 ss
Salt
½ ts
Stekte zombieører
Kantareller
100 g
Klovneneser
Cherrytomater
250 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1030 kcal
- Fett 57 g
- Karbohydrater 82 g
- Protein 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Froskeskinn i syrlig eliksir: Skyll og lag remser av agurken med en ostehøvel eller mandolin. Ha froskeskinnet i en skål, og vend inn 1 ts sukker, 2 ss eddik, litt salt og pepper. La froskeskinnet trekke i den syrlige eliksiren frem til servering.
- Mumiehjerne, forberedelse: Del de kokte potetene i skiver, og kutt skinken i tynne strimler.
- Mumiehjerne: Skill eggeplommene fra hvittene i hver sin skål. Smelt 60 g smør i en kjele på middels høy varme og rør inn 4 ss hvetemel og ½ ts salt. Spe med melken mens du visper, til du får en tykk saus. Ta sausen av platen og rør inn eggeplommene. Pisk eggehvittene stive og vend dem inn i sausen.
- Mumiehjerne, fortsettelse: Hell eggeblandingen i en stor stekepanne. Strø over osten, og fordel potetene og skinkestrimlene over. Stek mumiehjernen i ovnen i 10–12 minutter, til den blåser seg opp og er gjennomstekt.
- Stekte zombieører: Rens kantarellene, og riv dem i mindre biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek zombieørene i 3–4 minutter, til de er gylne.
- Klovneneser. Skyll cherrytomatene.
- Servering: Topp mumiehjernen med de stekte zombieørene, og server froskekinnet og klovnenesene ved siden av.