Stekt kyllingbryst med dirty fries, revet ost og syltet chili
Glutenfri

Stekt kyllingbryst med dirty fries, revet ost og syltet chili

4.3 (130)
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • vann
  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Paprikakrydder
½ pakke
Rød chili
1 stk
Rødløk
1 stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Sukker
4 ss
Vann
1 dl
Kyllingbryst
300 g
Smør
1 ss
(Melk)
Tomat
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Vårløk
1 pakke
Revet Grande Premium
1 pakke
(Melk, Laktose)
Chilimajones
½–1 pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 694 kcal
  • Fett: 38 g
  • Karbohydrater: 43 g
  • Protein: 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Dryss osten over de ferdigstekte dirty friesene, og stek videre i ovnen i omtrent 5 minutter. For hvem elsker ikke smeltet ost?

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skyll potetene og skrell dem hvis du vil. Kutt potetene i tynne staver. Fordel dem utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt, pepper og paprikakrydderet. Stek potetene i ovnen i 25–30 minutter, eller til de er gjennomstekte og gylne. Vend om på potetene en gang under steketiden. 
 Skyll og kutt chilien i skiver. Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp 2 ss eddik, 4 ss sukker og 1 dl vann i en liten kjele. Ha chilien og løken i laken, og ta kjelen av varmen. La det trekke i laken frem til servering.  
Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Smelt 1 ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og øs smøret over kyllingen. Legg kyllingen over i en ildfast form, og stek den i ovnen i 10–15 minutter. Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingbrystet. 
 Skyll og kutt tomaten i store terninger. Skyll og kutt hjertesalaten i mindre biter. Bland tomaten og salaten i en serveringsskål. Bruk gjerne litt av syltelaken fra punkt 3 som dressing i salaten.
 Skyll og kutt vårløken i tynne skiver og kutt kyllingen i skiver. Server dirty friesen på et stort fat eller på tallerkener. Topp retten med den syltede chilien og rødløken, den revne osten, kyllingen, vårløken, og chilimajonesen. Server salaten til retten.   
God middag!