Pasta casarecce med steinsoppsaus, bakte beter, grønnkål og økologisk skjørost
Vegetar

Pasta casarecce med steinsoppsaus

med bakte beter, grønnkål og økologisk skjørost
4.01 (125)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • pepper
  • olje
  • salt
Gulbete
1 stk
Rødbete
1 stk
Strimlet grønnkål
50 g
Casarecce
200 g
(Hvete)
Grønne bønner
150 g
Smør
1 ss
(Melk)
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Lett crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Glutenfri soyasaus
½ pose
(Soya)
sopp-/porcinipulver
½–1 pakke
Vann
1 dl
Skjørost
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 720 kcal
  • Fett: 22 g
  • Karbohydrater: 92 g
  • Protein: 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Det er lurt å bruke engangshansker når du skreller betene da de lett farger av.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Skrell betene og kutt dem i tynne båter (se tips). Fordel betene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek betene i ovnen i omtrent 20 minutter.    
 Tilbered pastaen som anvist på pakken. Skyll og del bønnene i to, og la dem koke med pastaen de siste 2 minuttene av pastaens koketid. Sil av vannet, og vend inn 1 ss smør før servering.
 Kok opp 1 dl vann og grønnsaksbuljongen i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og rør inn crème fraîchen og soyasausen. Smak til med soppulveret, salt og pepper.        
 Ha grønnkålen i en bolle, og vend inn litt olje og salt. Ta brettet med betene ut fra ovnen, og senk varmen til 200 grader varmluft. Vend på betene, og fordel grønnkålen på toppen. Stek videre i ovnen i omtrent 5 minutter, eller til kålen er sprø. 
Smuldre skjørosten over retten ved servering.
God middag!