Pasta casarecce med steinsoppsaus med bakte beter, grønnkål og økologisk skjørost
Vegetar

Pasta casarecce med steinsoppsaus

med bakte beter, grønnkål og økologisk skjørost
4.28 (65)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • pepper
  • olje
  • salt
Gulbete
1 stk
Rødbete
1 stk
Strimlet grønnkål
50 g
Pasta
200 g
(Hvete)
Grønne bønner
150 g
Smør
1 ss
(Melk)
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Lett crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Glutenfri soyasaus
½ pose
(Soya)
sopp-/porcinipulver
½–1 pakke
Vann
1 dl
Skjørost
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 720 kcal
  • Fett: 22 g
  • Karbohydrater: 92 g
  • Protein: 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Det er lurt å bruke engangshansker når du skreller betene da de lett farger av.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Skrell betene og kutt de i tynne båter (se tips). Fordel betene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek betene i ovnen i omtrent 20 minutter.    
 Kok pastaen som anvist på pakken. Del bønnene i to, og la dem koke med pastaen de siste 2 minuttene av pastaens koketid. Sil av vannet og vend inn 1 ss smør før servering.
 Ha grønnkålen i en bolle, og vend inn litt olje og salt. Ta brettet med betene ut fra ovnen, og senk varmen til 200 grader varmluft. Vend på betene, og fordel grønnkålen på toppen. Stek videre i ovnen i omtrent 5 minutter, eller til kålen er sprø. 
 Kok opp 1 dl vann og grønnsaksbuljongen i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og rør inn crème fraîchen og soyasausen. Smak til sausen med soppulver, salt og pepper.        
Smuldre skjørosten over retten ved servering.
God middag!