30-40
Vegetar
Søtpotetburger med nachos, speilegg og avokado- og kikertdipp
Krydret søtpotet kombinert med deilig avokado- og kikertdipp, sprø nachos og frisk salat, blir dette en burger å lengte etter.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- egg,
- hvete,
- spelthvete,
- melk
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Ovnsbakt søtpotet
Søtpotet
1 stk
Røkt chilimix
½ pakke
Persillade (Sulfitt)
½ pakke
Friske grønnsaker
Rødløk
½ stk
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Rød chili
½ stk
Lime
½ stk
Avokado- og kikertdipp
Kikerter
1 pakke
Avokadohummus
1 pakke
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g
Persillade (Sulfitt)
½ pakke
Lime
½ stk
Speilegg
Egg (Egg)
2 stk
Hamburgerbrød
Brioche-hamburgerbrød (Egg, Hvete, Spelthvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Servering
Tortillachips
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 972 kcal
- Fett 46 g
- Karbohydrater 108 g
- Protein 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Chilimixen kan være litt sterkt for de minste, og kan serveres ved siden av. Avokadohummusen, rømmen og kikertene kan serveres hver for seg.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Ovnsbakt søtpotet: Skrell og kutt søtpoteten i centimetertykke skiver. Legg dem over på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, ønsket mengde av den røkte chilimixen, halve pakken med persilladen, salt og pepper. Stek søtpotetskivene i ovnen 15–18 minutter.
- Friske grønnsaker: Skrell og kutt løken i tynne skiver. Kutt av enden på hjertesalaten. Skyll salaten, tomaten, chilien og limen. Kutt tomaten i skiver. Del halve limen i båter, og kutt chilien i tynne ringer. Legg grønnsakene på et fat, eller i hver sin serveringsskål.
- Avokado- og kikertdipp: Sil og skyll kikertene. Ha kikertene, avokadohummusen, lettrømmen, resten av persilladen og litt limesaft over i et litermål (se tips). Kjør blandingen sammen med stavmikser, og smak til med salt og pepper.
- Speilegg: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek eggene i 1–2 minutter på hver side, eller etter eget ønske. Krydre med litt salt og pepper.
- Hamburgerbrød: Varm burgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
- Servering: Sett sammen burgere etter eget ønske. Topp gjerne med litt knuste nachochips. Server limebåtene, resten av dippen og nachosen til burgerne.