Glutenfri
Fiske chowder med gulrøtter, grønne erter og sprøstekt bacon
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- smør
- olje
- salt
- pepper
Gul løk
1 stk
Bakepotet
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Hysefilet
165 g
Maisstivelse
½ pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Kokestabil matfløte
1 pakke
Grønne erter
125 g
Vann
3 dl
Bacon
150 g
Smør
1 ss
Gressløk
½ bunt
Egg
2 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 645 kcal
- Fett: 28 g
- Karbohydrater: 53 g
- Protein: 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Skrell og grovhakk løken. Skrell poteten og gulrøttene, og del dem i terninger. Skyll, tørk og kutt fisken i små biter. Bruk en kopp eller litermål, og rør ut halve pakken med maisstivelse i 3 ss kaldt vann.
Kok opp en kjele med vann. Kok eggene i omtrent 10 minutter, da er eggene hardkokte. Hell av vannet, og avkjøl eggene i kaldt vann.
Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek baconterningene i 4–5 minutter, til det er gyllent og sprøtt. Ha baconet over på en tallerken, men spar på fettet i stekepannen.
Stek løken i fettet fra baconet i 1–2 minutter, til den blir myk. Ha i potet- og gulrotterningene, 3 dl vann og hønsebuljongen, og la det småkoke i 7–8 minutter, til grønnsakene er møre. Rør inn matfløten og maisennajevningen, og la det koke videre i 2 minutter til sausen tykner. Vend inn fisken og ertene, og la det trekke i 2–3 minutter, til fisken er gjennomkokt. Smak til med salt og pepper.
Skyll og finsnitt gressløken. Grovhakk de kokte eggene. Topp chowderen med eggene, det sprøstekte baconet og gressløken før servering. Vel bekomme!
God middag!