Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- vann
- smør
- olje
- salt
- pepper
Fiske chowder
Gul løk
1 stk
Bakepotet
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Hysefilet (Fisk)
165 g
Maisstivelse
½ pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Kokestabil matfløte (Melk, Laktose)
1 pakke
Grønne erter
125 g
Vann
3 dl
Sprøstekt bacon
Bacon
150 g
Smør (Melk)
1 ss
Til servering
Gressløk
½ bunt
Kokte egg
Egg (Egg)
2 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 645 kcal
- Fett 28 g
- Karbohydrater 53 g
- Protein 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Fiske chowder: Skrell og grovhakk løken. Skrell poteten og gulrøttene, og del dem i terninger. Skyll, tørk og kutt fisken i små biter. Bruk en kopp eller litermål, og rør ut halve pakken med maisstivelse i 3 ss kaldt vann.
- Kokte egg: Kok opp en kjele med vann. Kok eggene i omtrent 10 minutter, da er eggene hardkokte. Hell av vannet, og avkjøl eggene i kaldt vann.
- Sprøstekt bacon: Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek baconterningene i 4–5 minutter, til det er gyllent og sprøtt. Ha baconet over på en tallerken, men spar på fettet i stekepannen.
- Fiske chowder, fortsettelse: Stek løken i fettet fra baconet i 1–2 minutter, til den blir myk. Ha i potet- og gulrotterningene, 3 dl vann og hønsebuljongen, og la det småkoke i 7–8 minutter, til grønnsakene er møre. Rør inn matfløten og maisennajevningen, og la det koke videre i 2 minutter til sausen tykner. Vend inn fisken og ertene, og la det trekke i 2–3 minutter, til fisken er gjennomkokt. Smak til med salt og pepper.
- Til servering: Skyll og finsnitt gressløken. Grovhakk de kokte eggene. Topp chowderen med eggene, det sprøstekte baconet og gressløken før servering. Vel bekomme!