Pad thai med scampi og eggenudler
Laktosefri

Pad thai med scampi og eggenudler

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
14 Ingredienser
Saftige scampi, knasende grønnsaker og nydelig balanse mellom salt, søtt og syrlig - pad thai er en av Thailands nasjonalretter, og vi skjønner hvorfor.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Skalldyr
    ·
  • Hvete
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
Eggenudler
125 g
(Egg, Hvete)
Gulrot
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Vårløk
½ pakke
Scampi naturell
150 g
(Skalldyr)
Egg
2 stk
(Egg)
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
(Soya, Hvete)
Sweet chili-saus
1 pakke
Bønnespirer
1 pakke
Koriander
1 bunt
Lime
1 stk
Hakkede peanøtter
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Chiliflak
1 pakke
Vårløk
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 620 kcal
  • Fett: 16 g
  • Karbohydrater: 82 g
  • Protein: 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Istedenfor å blande inn nudlene i sausen og scampien, kan du servere nudlene for seg.

 Tilbered nudlene som anvist på pakken. 
 Skrell gulroten og hvitløken. Kutt gulroten i tynne strimler, og finhakk hvitløken. Kutt all vårløken i tynne skiver. Skyll og tørk scampiene.
Varm opp en stor wok- eller stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek scampien i 1–2 minutter og tilsett hvitløken de siste 10 sekundene, og smak til med salt og pepper. Skru ned temperaturen til middels høy varme. Knekk eggene i stekepannen, og rør dem sammen med scampien i 1–2 minutter, til det begynner å ligne på eggerøre. Tilsett gulroten, nudlene, soya- og ingefærsausen og sweet chili-sausen (se tips). Varm opp under omrøring, og smak til med salt. Skru av varmen, og vend inn bønnespirene og halvparten av vårløken.
 Skyll og grovhakk ønsket mengde av korianderen. Kutt limen i båter. Strø korianderen, de hakkede peanøttene, chiliflakene og resten av vårløken over pad thaien før servering, og server limebåtene til retten.
God middag!