Torsk med ovnsbakt rødbete og eple, potetmos og stekt løk
Laktosefri
Glutenfri

Torsk med ovnsbakt rødbete og eple, potetmos og stekt løk

3.99 (95)
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • melk
  • olje
  • salt
  • pepper
Bakepotet
1 stk
Gul løk
½–1 stk
Smør
½ ss
(Melk)
Melk
½ dl
(Melk)
Rødbete
1 stk
Torskefilet
165 g
(Fisk)
Grønt eple
½ stk
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 821 kcal
  • Fett: 36 g
  • Karbohydrater: 82 g
  • Protein: 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk engangshansker når du skreller rødbeten, da den farger lett av. Hvis du ikke har melk, kan du la være å mose potetene.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
 Skrell og kutt rødbeten i båter (se tips). Fordel rødbetebåtene på den ene siden av en ildfast form og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek rødbeten i ovnen i 15 minutter. Skru deretter ned ovnen til 150 grader. Krydre fisken med litt salt og legg den ved siden av beten. Bak det hele i 7–8 minutter til, eller til rødbeten er mør og fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
 Skrell og kutt poteten i grove terninger, og ha dem i en kjele dekket med vann. Kok potetene i 8–10 minutter, til de er møre. Skrell og kutt løken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og ½ ss smør. Stek løken i 5–6 minutter, til den er gyllen.
 Sil av vannet på de ferdigkokte potetene, og mos dem sammen med ½ dl melk (se tips). Smak til med salt, og vend inn den stekte løken.
 Skyll og kutt eplet i terninger. Vend epleterningene og balsamicovinaigretten inn med rødbeten når den er ferdig.
Vel bekomme!
God middag!