India
Glutenfri
Butter chicken med basmatiris, kachumber og koriander
Retten har ingen vurdering
Under 40 min
16 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- sukker
- smør
- olivenolje
- salt
Basmatiris
135 g
Rødløk
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Ingefær
½ bit
Kyllingfilet
300 g
Butter chicken-paste
1 glass
Tomatpuré
1 pakke
Crème fraîche
150 g
Hønsebuljong
1 pakke
Vann
2 dl
Sukker
1 ts
Granateple
1 stk
Koriander
½ bunt
Agurk
½ stk
Tomat
1 stk
Rødløk
½ stk
Lime
½–1 stk
Koriander
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 799 kcal
- Fett: 24 g
- Karbohydrater: 96 g
- Protein: 51 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og finhakk hele rødløken, hvitløken og ingefæren. Kutt kyllingen i mindre biter.
Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek kyllingen, halvparten av rødløken, hvitløken og ingefæren i omtrent 3 minutter. Tilsett tomatpurèen det siste minuttet av steketiden. Krydre med litt salt. Rør inn butter chicken-pasten. Tilsett 2 dl vann, crème fraîchen, hønsebuljongen og 1 ts sukker. La det hele småkoke i omtrent 10 minutter, til kyllingen er ferdig.
Kutt av toppen på granateplet. Skjær fire snitt nedover langs skallet, og brekk granateplet i fire deler. Plukk ut granateplekjernene, og ha dem i en stor serveringsskål. Skyll og kutt agurken og tomaten i terninger. Skyll og grovhakk hele korianderen. Ha agurken, tomaten, resten av den finhakkede rødløken og halvparten av korianderen i skålen med granateplekjernene. Skyll og finriv skallet (kun det grønne) på limen. Press saften fra limen over salaten og vend inn limeskallet, litt olivenolje og salt.
Server butter chicken med risen og kachumber. Topp med resten av korianderen.
God middag!