40-50
Vegetar
Indisk thali med chana masala, raita og nanbrød
Thali betyr "en stor tallerken". Indisk Thali er en sammensetning av flere forskjellige retter, som tradisjonelt serveres i små skåler på et stort metallfat.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- sennep,
- hvete,
- rug,
- melk
Basisvarer
- vann
- salt
- olje
- smør
Chana masala
Gul løk
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Tomat
1 stk
Kikerter
1 pakke
Spinat
50 g
Garam masala
1 pakke
Tomatpuré
2 ss
Dijonsennep (Sulfitt, Sennep)
½ glass
Kokoskrem
1 pakke
Vann
2½ dl
Pulao
Gul løk
½ stk
Basmatiris
135 g
Rød chili
½ stk
Koriander
½–1 bunt
Vann
2½ dl
Salt
¼ ts
Raita
Agurk
½ stk
Mynte
1 bunt
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
Karristekt kål
Hodekål
150–300 g
Karri
½–1 pakke
Honning
½–1 pakke
Dijonsennep (Sulfitt, Sennep)
½ glass
Vann
½–1 dl
Nanbrød og mangochutney
Nanbrød (Hvete, Rug)
½ pakke
Mangochutney
1 glass
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 967 kcal
- Fett 25 g
- Karbohydrater 153 g
- Protein 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Chana masala: Skrell og kutt halvparten av løken i tynne skiver. Skrell og finhakk hvitløken. Skyll og kutt tomaten i terninger. Hell av laken, og skyll kikertene. Skyll og tørk spinaten.
- Chana masala, fortsettelse: Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 4 minutter, til den er blank. Tilsett hvitløken, garam masala krydderet, 2 ss tomatpurè, halvparten av dijonsennepen og litt salt. Stek det hele i 2 minutter under omrøring. Tilsett 2½ dl vann, kokoskremen, tomatterningene og kikertene. La det småkoke på lav varme frem til servering. Vend inn spinaten rett før servering.
- Pulao: Skrell og grovhakk resten av løken. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek løken i omtrent 5 minutter. Tilsett risen, 2½ dl vann og ¼ ts salt. La det småkoke under lokk i omtrent 12 minutter. Skyll chilien og korianderen. Kutt chilien i tynne skiver og grovhakk korianderen. Bland chilien inn med den ferdigkokte risen, og topp med korianderen.
- Raita: Skyll og grovriv agurken på et rivjern. Klem ut så mye vann som mulig fra agurken med hendene. Skyll, rist og finhakk mynten. Ha agurken og mynten i en skål, og rør inn yoghurten og litt salt.
- Karristekt kål: Kutt kålen i tynne strimler. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kålen i omtrent 4 minutter. Tilsett karrien, honningen, resten av sennepen og litt salt. Stek videre i omtrent 2 minutter på høy varme. Ha over ½–1 dl vann, og la det fordampe.
- Nanbrød og mangochutney: Tilbered nanbrødet som anvist på pakken. Kutt det i grove biter før servering. Server mangochutneyen til retten.