India
Fish pakora - Indisk panert lyrfilet med mangochutney og ris
Retten har ingen vurdering
Under 40 min
14 Ingredienser
Pakora er grønnsaker, fisk eller kjøtt som dyppes i en melrøre og frityrstekes.
Pakora er grønnsaker, fisk eller kjøtt som dyppes i en melrøre og frityrstekes.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- vann
- olje
- salt
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Maisstivelse
1 pakke
Garam masala
1 pakke
Ingefær
½ bit
Hvitløksfedd
1 stk
Rød chili
1 stk
Lyrfilet
325 g
Hvetemel
1 dl
Vann
1½ dl
Basmatiris
135 g
Brokkoli
1 stk
Rødløk
1 stk
Ingefær
½ bit
Lime
1 stk
Yoghurt naturell
150 g
Mangochutney
1 glass
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 743 kcal
- Fett: 9 g
- Karbohydrater: 120 g
- Protein: 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Bland sammen 1 dl hvetemel, maisstivelsen og garam masala krydderet i en skål. Tilsett 1½ dl vann, og rør godt om, til en jevn røre. Skrell og finhakk hele ingefæren og hvitløken. Skyll og finhakk chilien. Rør inn hvitløken, chilien og halvparten av ingefæren i røren, og la det stå på benken.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Kutt brokkolien i mindre buketter. Skrell og kutt stilken i terninger. Skrell og finhakk rødløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek brokkolien og løken i omtrent 3 minutter. Tilsett resten av den finhakkede ingefæren. Stek videre i omtrent 30 sekunder og krydre med litt salt. Ha det over i en serverinsskål, og dekk til med aluminiumsfolie. Stekepannen skal brukes i neste steg.
Kutt fiskebitene i to, og vend dem i røren fra punkt 1. Varm opp stekepannen fra forrige punkt til høy varme, og ha i olje. Stek fisken i pannen i omtrent 2 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Krydre med litt salt.
Kutt limen i båter. Server limebåtene, yoghurten og mangochutneyen til retten.
God middag!