15-20
Glutenfri
Pannestekt hysefilet med kokte poteter, brokkoli og smørsaus
Saftig fisk, lettkokte grønnsaker og deilig smørsaus - tradisjonelt, klassisk og veldig godt, og du har middag på bordet før du rekker å si «tidsklemma».
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Kokte poteter og brokkoli
Brokkoli
1 stk
Småpoteter
300 g
Pannestekt hysefilet
Hysefilet (Fisk)
325 g
Smør (Melk)
½ ss
Smørsaus
Smørsaus (Sulfitt, Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 418 kcal
- Fett 18 g
- Karbohydrater 30 g
- Protein 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Kokte poteter og brokkoli: Ha potetene i en stor kjele, og dekk dem med lettsaltet vann. Kok opp under lokk, og la potetene småkoke på lav varme i 18 minutter. Kutt brokkolien i buketter, og legg brokkolien oppå potetene i kjelen når det gjenstår omtrent 5 minutter av potetenes koketid. Dekk med lokk, og la det dampe seg mørt.
- Pannestekt hysefilet: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Tilsett ½ ss smør mot slutten av steketiden.
- Smørsaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
- Vel bekomme!