Rødbetekarbonader med bakte poteter, fetaostkrem og tomat- og spinatsalat
Glutenfri
Vegetar

Rødbetekarbonader med bakte poteter, fetaostkrem og tomat- og spinatsalat

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Smør
½ ss
(Melk)
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Fetaost
½ pakke
(Melk, Laktose)
Rødbetburger med timian og hvitløk
1 pakke
Spinat
50 g
Tomat
1 stk
Norsk eple
½–1 stk
Fetaost
½ pakke
(Melk, Laktose)
Balsamicovinaigrette
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 624 kcal
  • Fett: 35 g
  • Karbohydrater: 54 g
  • Protein: 24 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. 
 Skyll og del potetene i to. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre.
Ha yoghurten og halvparten av fetaosten i et litermål, og kjør det sammen til en glatt krem. Smak til med litt pepper.
 Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek rødbeteburgerne i 1–2 minutter på hver side.
 Skyll spinaten og tomaten. Tørk spinaten lett og del tomaten i båter. Skyll eplet, kutt det i to på langs og deretter i tynne skiver. Bland sammen spinaten, eplet, tomaten og balsamicovinaigretten i en serveringsskål. Smuldre resten av fetaosten over salaten.
Ta ut formen av ovnen og ha i ½ ss smør. Vend godt rundt, så smøret smelter rundt på potetene.
Vel bekomme!
God middag!