30-40
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar
Bibimbap med soyastekt sopp, spicy kålsalat og stekt egg
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- egg,
- soya
Basisvarer
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- sukker
- soyasaus
- olivenolje
- olje
- salt
Ris
Jasminris
135 g
Spicy kålsalat
Ingefær
1 bit
Hvitløksfedd
1 stk
Tomatpuré
½ pakke
Srirachasaus
½ pakke
Delt kinakål
200 g
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Sukker
2 ts
Speilegg
Egg (Egg)
2 stk
Soyastekt sopp
Hvitløksfedd
1 stk
Gul løk
1 stk
Shiitakesopp
100 g
Aromasopp
200 g
Sesamfrø (Sesamfrø)
½ pakke
Soyasaus (Soya)
1 ss
Spinatsalat
Spinat
50 g
Sesamfrø (Sesamfrø)
½ pakke
Olivenolje
½ ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ts
Saus
Srirachasaus
½ pakke
Soyasaus (Soya)
3 ss
Sukker
1 ts
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 533 kcal
- Fett 13 g
- Karbohydrater 83 g
- Protein 21 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag kålsalaten dagen før for å la smakene utvikle seg enda mer.
- Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Spicy kålsalat: Skrell og finhakk ingefæren og hvitløken. Ha det i en skål, og bland inn tomatpurèen, 1 ss eddik, 2 ts sukker og ønsket mengde av srirachasausen. Srirachasausen er en sterk chilisaus, så smak dere fram til en passende styrke. Skyll og grovhakk kinakålen, og bland den godt sammen med marinaden.
- Speilegg: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek eggene i omtrent 3 minutter, eller etter eget ønske. Krydre med litt salt. Legg eggene over på en tallerken.
- Soyastekt sopp: Skrell hvitløken og løken. Finhakk hvitløken og kutt løken i strimler. Fjern eventuelle jordrester fra soppen, og kutt dem i fire. Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme. Stek soppen og løken i omtrent 3 minutter. Tilsett litt olje, sesamfrøene, hvitløken og 1 ss soyasaus, og stek videre i omtrent 1 minutt.
- Spinatsalat: Skyll og tørk spinaten, og ha den i en serveringsskål. Bland inn resten av sesamfrøene, ½ ss olivenolje, 1 ts eddik og litt salt.
- Saus: Rør sammen resten av srirachasausen, 3 ss soyasaus og 1 ts sukker i en liten skål.
- Fordel risen, kålsalaten, soppen og spinatsalaten i skåler. Topp med speileggene og sausen.