Paprikakremet pasta
med krydret svinekjøtt og spinat4.15 (107)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Linguine
100 g
Rød paprika
½ stk
Gul løk
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Røkt paprikakrydder
¼ pakke
Hønsebuljong
½ pakke
Lett crème fraîche
½–1 pakke
Mager svinekam i skiver
150 g
Urtemiks
½ pakke
Rød paprika
½ stk
Spinat
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 918 kcal
- Fett:
- 38 g
- Karbohydrater:
- 90 g
- Protein:
- 55 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett litt vann i sausen om den er for tykk. Har du ikke stavmikser går det helt fint, sausen smaker godt med biter i også!
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Skyll og rens paprikaen. Kutt halvparten av paprikaen i grove biter, og den andre halvparten i små terninger. Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skyll og tørk spinaten.
Varm opp en liten kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek paprikaen som du kuttet i grove biter, løken og hvitløken i omtrent 5 minutter, til grønnsakene er litt møre. Ha i ¼ av pakken med paprikakrydderet, halve pakken med hønsebuljong og crème fraîchen. Kok opp, og la paprikasausen småkoke i 5 minutter. Kjør den jevn med en stavmikser (se tips), og smak til med salt, pepper og eventuelt mer av paprikakrydderet.
Kutt kjøttet i strimler. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 4 minutter, til det er gyllent og gjennomstekt. Ha i resten av paprikaen og spinaten de siste 2 minuttene av steketiden. Krydre med urtemiksen, litt salt og pepper.
Bland sammen pastaen, paprikasausen og svinekjøttet før servering.
God middag!