Korea
Glutenfri
Buldak - Marinert kyllingfilet med ingefær, mozzarella, sesamfrø og koreansk coleslaw
4.11 (117)
Under 40 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- sukker
- olivenolje
- vann
- olje
- salt
Jasminris
135 g
Hodekål
300 g
Gulrot
1 stk
Vårløk
1 pakke
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Sukker
1 ss
Olivenolje
1 ss
Ingefær
1 bit
Hvitløksfedd
1 stk
Srirachasaus
½–1 pakke
Maisstivelse
1 ss
Glutenfri soyasaus
1 pose
Olivenolje
1 ss
Sukker
2 ss
Vann
2 dl
Sesamfrø
1 pakke
Skivet kyllingfilet
300 g
Mozzarella
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 882 kcal
- Fett: 28 g
- Karbohydrater: 95 g
- Protein: 63 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om stekepannen kan settes i ovnen, trenger du ikke ha kyllingen over i en ildfast form. Fordel mozzarellaen over kyllingen i stekepannen, og sett stekepannen i ovnen, som beskrevet i fremgangsmåten.
Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Fjern det ytterste laget på kålen, og kutt kålen i tynne strimler, eller grovriv den på et rivjern. Ha den over i en serveringsskål, og bland inn litt salt. Skrell og grovriv gulroten på et rivjern. Skyll og finsnitt vårløken. Ha gulroten, ⅔ av vårløken, 1 ss eddik, 1 ss sukker og 1 ss olivenolje i skålen med kålen, og rør godt om.
Skrell og finhakk ingefæren og hvitløken, og ha det i en skål. Rør inn ønsket mengde av srirachasausen (den er sterk), soyasausen, 1 ss olivenolje, 2 ss sukker, 1 ss av maisstivelsen og 2 dl vann.
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme. Rist sesamfrøene i omtrent 2 minutter, til de får en nøttebrun farge. Ha dem over i en skål.
Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middel høy varme. Ha i litt olje, og stek kyllingen i omtrent 1 minutt. Tilsett ingefærsausen, og stek videre i 1–2 minutter.
Ha kyllingen og sausen over i en ildfast form (se tips). Bryt mozzarellaen i mindre biter, og fordel den over kyllingen. Stek kyllingen og mozzarellaen i ovnen i omtrent 5 minutter.
Strø de ristede sesamfrøene og resten av vårløken over kyllingformen ved servering. Server risen og den koreanske coleslawen til retten.
God middag!