Buldak - Marinert kyllingfilet med ingefær, mozzarella, sesamfrø og koreansk coleslaw

Korea

Glutenfri

Buldak - Marinert kyllingfilet med ingefær, mozzarella, sesamfrø og koreansk coleslaw

4.11 (117)
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • olivenolje
  • vann
  • olje
  • salt
Jasminris
135 g
Hodekål
300 g
Gulrot
1 stk
Vårløk
1 pakke
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Sukker
1 ss
Olivenolje
1 ss
Ingefær
1 bit
Hvitløksfedd
1 stk
Srirachasaus
½–1 pakke
Maisstivelse
1 ss
Glutenfri soyasaus
1 pose
(Soya)
Olivenolje
1 ss
Sukker
2 ss
Vann
2 dl
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Skivet kyllingfilet
300 g
Mozzarella
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 882 kcal
  • Fett: 28 g
  • Karbohydrater: 95 g
  • Protein: 63 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om stekepannen kan settes i ovnen, trenger du ikke ha kyllingen over i en ildfast form. Fordel mozzarellaen over kyllingen i stekepannen, og sett stekepannen i ovnen, som beskrevet i fremgangsmåten.

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. 
Tilbered risen som anvist på pakken. 
Fjern det ytterste laget på kålen, og kutt kålen i tynne strimler, eller grovriv den på et rivjern. Ha den over i en serveringsskål, og bland inn litt salt. Skrell og grovriv gulroten på et rivjern. Skyll og finsnitt vårløken. Ha gulroten, ⅔ av vårløken, 1 ss eddik, 1 ss sukker og 1 ss olivenolje i skålen med kålen, og rør godt om. 
Skrell og finhakk ingefæren og hvitløken, og ha det i en skål. Rør inn ønsket mengde av srirachasausen (den er sterk), soyasausen, 1 ss olivenolje, 2 ss sukker, 1 ss av maisstivelsen og 2 dl vann.  
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme. Rist sesamfrøene i omtrent 2 minutter, til de får en nøttebrun farge. Ha dem over i en skål.
 Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middel høy varme. Ha i litt olje, og stek kyllingen i omtrent 1 minutt. Tilsett ingefærsausen, og stek videre i 1–2 minutter.
Ha kyllingen og sausen over i en ildfast form (se tips). Bryt mozzarellaen i mindre biter, og fordel den over kyllingen. Stek kyllingen og mozzarellaen i ovnen i omtrent 5 minutter. 
Strø de ristede sesamfrøene og resten av vårløken over kyllingformen ved servering. Server risen og den koreanske coleslawen til retten. 
God middag!