Dakkoshi - Kyllingspyd i hjertesalat med syltet ingefærsalat og chilimajones

Korea

Laktosefri

Dakkoshi - Kyllingspyd i hjertesalat med syltet ingefærsalat og chilimajones

4.24 (170)
Under 45 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Eplesider-/hvitvinseddik
  • sukker
  • salt
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • pepper
Grillspyd
1 pakke
Hvitløksfedd
1 stk
Ingefær
½ bit
Kinesisk wok- og dippsaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Kyllinglårfilet
350 g
Vårløk
1 pakke
Ingefær
½ bit
Gulrot
1 stk
Agurk
½ stk
Eplesider-/hvitvinseddik
½ dl
Sukker
1 dl
Salt
1 ts
Vann
1½ dl
Jasminris
135 g
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Hjertesalat
1 stk
Chilimajones
½ pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 822 kcal
  • Fett: 34 g
  • Karbohydrater: 85 g
  • Protein: 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Legg gjerne kjøttet i marinaden kvelden før, og la det stå over natten og frem til det skal brukes.

Varm opp stekeovnen til 250 grader varmluft, eller så varmt som den går. Legg grillspydene i kaldt vann. 
Skrell og finhakk hvitløken og halvparten av ingefæren, og ha det over i en stor skål. Rør inn den kinesisk wok- og dippsausen og litt pepper. Skjær kyllingen i mindre biter, og legg den i marinaden.
Skrell og kutt resten av ingefæren i tynne skiver. Ha ingefæren i en liten kjele, og tilsett ½ dl eddik, 1 dl sukker, 1 ts salt og 1½ dl vann. Kok opp, og hell det hele over i en bolle. Skrell gulroten og skyll agurken. Finstrimle gulroten og agurken, eller kutt dem i tynne skiver. Bland gulroten og agurken inn med den syltede ingefæren, og la det trekke frem til servering.  
Tilbered risen som anvist på pakken. 
 Skyll og kutt den hvite delen av vårløken i omtrent 2 cm lange biter. Strimle den grønne delen. Tre kyllingbitene og de hvite vårløkbitene på grillspydene. Legg grillspydene på et stekebrett med bakepapir, og stek dem i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. 
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist sesamfrøene i omtrent 2 minutter, eller til de har fått en nøttebrun farge. 
Kutt enden av salaten, og skyll og tørk bladene. Fyll salatbladene med Dakkoshiene, risen, den syltede ingefærsalaten og topp med chilimajonesen og den grønne vårløken. 
God middag!