Vegetarisk tex-mex bowl med halloumi og mangosalat
Roede
Glutenfri
Vegetar

Vegetarisk tex-mex bowl med halloumi og mangosalat

3.69 (62)
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Svart ris
125 g
Mango
½ stk
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Koriander
1 bunt
Lime
½ stk
Olivenolje
½ ss
Rødløk
½ stk
Røkt chilimix
½–1 pakke
Svarte bønner
1 pakke
Lime
½ stk
Vann
2 dl
Olje
1 ts
Halloumi
100 g
(Melk, Laktose)
Olje
1 ts
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 588 kcal
  • Fett: 21 g
  • Karbohydrater: 71 g
  • Protein: 27 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kjør bønnene sammen med en stavmikser til en jevn krem. Spe eventuelt på med mer vann om den blir for tykk.

Tilbered risen som anvist på pakken. 
Skrell og kutt mangoen i små terninger. Skrell og finhakk halvparten av rødløken. Skyll og kutt tomaten i små terninger. Skyll og grovhakk korianderen. Ha grønnsakene og korianderen i en serveringsskål, og bland inn saften fra halve limen og ½ ss olivenolje. Smak til med litt salt. 
Skrell og kutt resten av løken i tynne skiver. Hell laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og bønnene i omtrent 3 minutter, eller til løken er blank. Krydre med chilimixen og litt salt. Ha i 2 dl vann og press over saften fra resten av limen (se tips). Ha bønnene over i en serveringsskål og dekk til med aluminiumsfolie, slik at det holder seg varmt frem til servering.
Kutt halloumien i terninger. Bruk stekepannen fra forrige punkt, og tørk den med litt vått kjøkkenpapir. Varm den opp til høy varme, og ha i litt olje. Stek halloumiterningene i 3–5 minutter, til de er gyllen.
Server risen, mangosalaten, bønnene og halloumien i skåler.
100g Mangosalat: 150 g Chilikrydrede bønner: 60 g Halloumi: 50 g Energiinnhold: ca. 540 kcal.
God middag!