Roede
Laktosefri
Glutenfri
Laksekarbonader med potet- og sellerimos, bakte grønnsaker og sprø grønnkål
Retten har ingen vurdering
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Margarin
- melk
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Sellerirot
300 g
Margarin
½ ss
Melk
1 dl
Rødbete
1 stk
Gulrøtter
400 g
Strimlet grønnkål
50 g
Olje
1 ts
Lakseburgere
260 g
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
Olje
1 ts
Sennepsvinaigrette
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 625 kcal
- Fett: 29 g
- Karbohydrater: 53 g
- Protein: 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rødbete avgir mye farge, så bruk gjerne plasthansker og et plastskjærebrett når du tilbereder rødbeten.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kutt potetene i to. Skrell og kutt selleriroten i grove biter, på størrelse med de delte potetene. Ha potetene og selleriroten i en kjele og dekk dem med vann. Kok opp, og la det småkoke i 15–20 minutter, eller til det er gjennomkokt.
Skrell og kutt beten og gulrøttene i grove biter (se tips). Fordel dem på et stekebrett med bakepapir og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter. Skru ned ovnen til 150 grader, og fordel grønnkålen oppå grønnsakene. Stek det hele videre i omtrent 7 minutter, eller til kålen har blitt litt sprø.
Hell vannet av grønnsakene. Mos dem sammen med ½ ss margarin og omtrent 1 dl melk. Smak til med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek lakseburgerne i omtrent 2 minutter på hver side. Krydre med kryddermiksen og litt salt mot slutten av steketiden.
Server sennepsvinaigretten til retten.
150 g Bakte grønnsaker: 150 g Laksekarbonader: 1 stk Sennepsvinaigrette: 1 ts Energiinnhold: ca. 500 kcal.
God middag!