Laksekarbonader med potet- og sellerimos, bakte grønnsaker og sprø grønnkål
Roede
Laktosefri
Glutenfri

Laksekarbonader med potet- og sellerimos, bakte grønnsaker og sprø grønnkål

Retten har ingen vurdering
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Margarin
  • melk
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Margarin
½ ss
(Melk)
Melk
1 dl
(Melk)
Rødbete
1 stk
Gulrøtter
400 g
Strimlet grønnkål
50 g
Olje
1 ts
Lakseburgere
260 g
(Fisk)
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
(Sennep)
Olje
1 ts
Sennepsvinaigrette
½–1 pakke
(Sulfitt, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 625 kcal
  • Fett: 29 g
  • Karbohydrater: 53 g
  • Protein: 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rødbete avgir mye farge, så bruk gjerne plasthansker og et plastskjærebrett når du tilbereder rødbeten.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kutt potetene i to. Skrell og kutt selleriroten i grove biter, på størrelse med de delte potetene. Ha potetene og selleriroten i en kjele og dekk dem med vann. Kok opp, og la det småkoke i 15–20 minutter, eller til det er gjennomkokt.  
Skrell og kutt beten og gulrøttene i grove biter (se tips). Fordel dem på et stekebrett med bakepapir og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter. Skru ned ovnen til 150 grader, og fordel grønnkålen oppå grønnsakene. Stek det hele videre i omtrent 7 minutter, eller til kålen har blitt litt sprø.
 Hell vannet av grønnsakene. Mos dem sammen med ½ ss margarin og omtrent 1 dl melk. Smak til med salt og pepper. 
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek lakseburgerne i omtrent 2 minutter på hver side. Krydre med kryddermiksen og litt salt mot slutten av steketiden.
Server sennepsvinaigretten til retten.
150 g Bakte grønnsaker: 150 g Laksekarbonader: 1 stk Sennepsvinaigrette: 1 ts Energiinnhold: ca. 500 kcal.
God middag!