Hoisin- og limeglasert kylling med wokkede grønnsaker og ris
Retten har ingen vurdering
Under 20 min
10 Ingredienser
Hoisinsaus og kylling passer perfekt sammen. Med sprø og frisk pak choy og knasende peanøtter, sender denne retten deg direkte til Asia.
Hoisinsaus og kylling passer perfekt sammen. Med sprø og frisk pak choy og knasende peanøtter, sender denne retten deg direkte til Asia.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Soyasaus
- vann
- olje
- salt
- pepper
Jasminris
½ pakke
Lime
½ stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
180 g
Hoisinsaus
½ pakke
Soyasaus
1 ss
Vann
½ dl
Gulrot
1 stk
Pak choy
1 stk
Sesamfrø
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Hakkede peanøtter
½ pakke
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 945 kcal
- Fett: 46 g
- Karbohydrater: 83 g
- Protein: 50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For mindre oppvask kan du ha kyllingen over på en tallerken etter steking, og bruke den samme stekepannen til å steke grønnsakene.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skyll limen godt, og finriv skallet (kun det grønne) på et rivjern. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter, eller til den er gyllen. Krydre med salt og pepper. Tilsett hoisinsausen, 1 ss soyasaus, ½ dl vann og saften fra halve limen, og kok opp. Smak til med det revne limeskallet og eventuelt mer saft fra limen (se tips).
Skrell gulroten og skyll pak choyen. Del gulroten og pak choyen i skiver på skrå. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek gulroten og pak choyen i 2–4 minutter, til de er lett gylne, men fortsatt litt sprø i konsistensen. Bland inn sesamfrøene og ønsket mengde av den finkuttede ingefær-, hvitløk- og chiliblandingen, og stek videre i 1 minutt.
Del resten av limen i båter. Topp retten med de hakkede peanøttene før servering og server limebåtene ved siden av.
God middag!