Kyllingfilet med ovnsbakte grønnsaker og brun saus
Glutenfri

Kyllingfilet med ovnsbakte grønnsaker og brun saus

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Melk
  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
  • olje
Pastinakk
1 stk
Rødløk
½ stk
Bakepotet
1 stk
Kyllingfilet
180 g
Maiskorn
1 pakke
Melk
½ dl
(Melk)
Smør
1 ss
(Melk)
Brun saus
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 840 kcal
  • Fett: 24 g
  • Karbohydrater: 97 g
  • Protein: 58 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du synes det blir for tidkrevende å lage maiskremen, kan du steke maisen raskt i en stekepanne med litt smør i stedet.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
 Skrell pastinakken og løken. Kutt pastinakken i staver, og rødløken i båter. Skyll og kutt poteten i tynne båter. Fordel pastinakken og potetbåtene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek det hele i ovnen i 15–20 minutter, eller til det er gjennomstekt.   
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre kyllingen med salt og pepper, og stek den i 1–2 minutter på hver side. Legg kyllingen og løken på brettet sammen med grønnsakene de siste 5–6 minuttene av grønnsakenes steketid.    
 Sil laken av maisen (se tips). Kok opp ½ dl melk og 1 ss smør i en kjele, og tilsett maisen. La det hele småkoke i 2–3 minutter. Kjør blandingen jevn med en stavmikser. Smak til med litt salt.  
 Varm opp sausen i en liten kjele på middels varme under omrøring.
God middag! 
God middag!