Glutenfri
Kyllingfilet
med ovnsbakte grønnsaker og brun sausNy oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
Pastinakk
1 stk
Rødløk
½ stk
Bakepotet
1 stk
Kyllingfilet
180 g
Maiskorn
1 pakke
Melk
½ dl
Smør
1 ss
Brun saus
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 835 kcal
- Fett:
- 24 g
- Karbohydrater:
- 96 g
- Protein:
- 58 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du synes det blir for tidkrevende å lage maiskremen, kan du steke maisen raskt i en stekepanne med litt smør i stedet.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skrell pastinakken og løken. Kutt pastinakken i staver, og rødløken i båter. Skyll og kutt poteten i tynne båter. Fordel pastinakken og potetbåtene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek det hele i ovnen i 15–20 minutter, eller til det er gjennomstekt.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre kyllingen med salt og pepper, og stek den i 1–2 minutter på hver side. Legg kyllingen og løken på brettet sammen med grønnsakene de siste 5–6 minuttene av grønnsakenes steketid.
Sil laken av maisen (se tips). Kok opp ½ dl melk og 1 ss smør i en kjele, og tilsett maisen. La det hele småkoke i 2–3 minutter. Kjør blandingen jevn med en stavmikser. Smak til med litt salt.
Varm opp sausen i en liten kjele på middels varme under omrøring.
God middag!