Laktosefri
Appelsinglasert kyllinglår med sesamstekte grønnsaker og jasminris
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
10 Ingredienser
En Asia-inspirert rett med sticky kylling, crispy pak choy og luftig jasminris. Dette er hverdagskos på sitt beste.
En Asia-inspirert rett med sticky kylling, crispy pak choy og luftig jasminris. Dette er hverdagskos på sitt beste.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Vann
- olje
- pepper
- salt
- smør
Jasminris
½ pakke
Appelsin
½ stk
Lime
1 stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
180 g
Teriyakisaus
½ pakke
Honning
1 pakke
Gulrot
1 stk
Pak choy
1 stk
Sesamfrø
1 pakke
Vann
4 ss
Chilimajones
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 1093 kcal
- Fett: 59 g
- Karbohydrater: 94 g
- Protein: 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skyll appelsinen og limen, og finriv skallet hver for seg på et rivjern (kun det oransje og grønne). Limeskallet skal brukes i steg 3. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre kyllingen med pepper på begge sider. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter på hver side. Ha teriyakisausen, saften fra appelsinen og honningen over kyllingen, og smak til med appelsinskallet. La sausen koke på lav varme frem til servering, eller til den er klissete. Smak til med saft fra limen rett før servering.
Skrell og kutt gulroten i skiver på skrå. Skyll og del pak choyen i fire båter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek gulrotskivene i omtrent 4 minutter, og legg dem over i en skål. Ha litt olje i stekepannen, og stek hver snittflate på pak choyen i omtrent 1 minutt. Tilsett 4 ss vann og litt salt, og la pak choyen dampe under lokk i omtrent 1 minutt. Bland inn gulroten og sesamfrøene, og varm det hele opp.
Server chilimajonesen til retten. Vel bekomme!
God middag!