Laktosefri
Glutenfri
Stekt kyllingfilet med ovnsbakte poteter, grønnkål og rødvinssaus
Retten har ingen vurdering
Under 35 min
6 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Bakepotet
1 stk
Rødløk
1 stk
Skivet kyllingfilet
200 g
Sjampinjong
100 g
Grønnkål
50 g
Smør
½ ss
Rødvinssaus
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 739 kcal
- Fett: 21 g
- Karbohydrater: 70 g
- Protein: 67 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke rødløken med soppen og grønnkålen.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skyll og kutt poteten i båter. Skrell og kutt rødløken i båter. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter på hver side. Legg kyllingen oppå grønnsakene i ovnen når det gjenstår 6–7 minutter av grønnsakenes steketid, og stek den ferdig med grønnsakene.
Børst soppen fri for jord, og del dem i to. Skyll og tørk grønnkålen. Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Ha soppen i stekepannen, og stek den i omtrent 5 minutter. Ha i grønnkålen og ½ ss smør mot slutten av soppens steketid, og vend om. Krydre med litt salt og pepper.
Hell rødvinssausen over i en liten kjele. Kok opp på middels varme under omrøring.
Vel bekomme!
God middag!