Sprøstekt kylling med varm potetsalat og urtedressing
4.11 (72)
Under 30 min
8 Ingredienser
Saftig, sprø kylling med en nydelig, varm potetsalat med ovnsbakte poteter, hvitløk, chili og grønne bønner. Dette er kosemat.
Saftig, sprø kylling med en nydelig, varm potetsalat med ovnsbakte poteter, hvitløk, chili og grønne bønner. Dette er kosemat.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Egg
- hvetemel
- olivenolje
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
- smør
Panering
½ pakke
Utbenet kyllinglår u/skinn
180 g
Egg
1 stk
Hvetemel
1 ss
Bakepotet
1 stk
Rødløk
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Grønne bønner
150 g
Chiliflak
½ pakke
Olivenolje
1 ss
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Urtedressing
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 951 kcal
- Fett: 35 g
- Karbohydrater: 105 g
- Protein: 55 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt bakepoteten i store biter. Fordel potetbitene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek poteten i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Knekk ett egg i en bolle, og visp det sammen med en gaffel. Ha 1 ss hvetemel på en tallerken og paneringen på en annen. Krydre kyllingen med salt og pepper. Vend kyllingen først i hvetemelet, deretter i egget, og til slutt i paneringen. Legg kyllingen på en tallerken. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt smør og olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter på hver side, til den er gyllen og sprø. Legg kyllingen over på stekebrettet med potetene når det gjenstår 5–7 minutter av potetenes steketid.
Skrell og finhakk rødløken og hvitløken. Skyll og kutt endene av de grønne bønnene. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek de grønne bønnene i 2 minutter. Ha i hvitløken og stek videre i 1 minutt. Ha de ferdigstekte potetene i en stor salatbolle, og bland inn de stekte grønnsakene, løken, 1 ss olivenolje og 1 ss eddik. Smak til med chiliflak, salt og pepper.
Server urtedressingen til retten.
God middag!