Salsicciaboller med couscous, tomatsalat og tzatziki

Salsicciaboller med couscous, tomatsalat og tzatziki

4.22 (69)
Under 30 min
9 Ingredienser
Disse italienske kjøttbollene, krydret med fennikel, muskat og koriander, faller i smak hos de fleste. Helt fantastiske å dyppe i en frisk tzatziki.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • vann
  • salt
  • pepper
  • olje
  • olivenolje
Rødløk
½ stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Sukker
2 ss
Vann
6 ss
Couscous
½ pakke
(Hvete)
Hønsebuljong
½ pakke
Agurk
½ stk
Yoghurt naturell
½ pakke
(Melk, Laktose)
Persillade
½ pakke
(Sulfitt)
Salsicciadeig
150 g
Ruccola
50 g
Tomat
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 694 kcal
  • Fett: 27 g
  • Karbohydrater: 71 g
  • Protein: 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Spiser du ikke all løken, kan du ha den på et tett glass og sette den i kjøleskapet. Der holder den seg fint i 1–2 uker.

Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp 2 ss eddik, 4 ss sukker og 6 ss vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.
Tilbered couscousen som anvist på pakken, men ha hønsebuljongen i kokevannet.
 Riv agurken på den grove siden av et rivjern, og klem ut vannet. Bland sammen agurken, yoghurten og persilladen i en serveringsskål. Smak til med pepper. 
 Kna salsicciadeigen godt sammen, og rull deigen til kjøttboller. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i 5–6 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. 
 Skyll ruccolaen og tomaten, og kutt tomaten i terninger. Ha ruccolaen og tomatterningene i en skål, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper. 
God middag!