Torskefilet med potetbåter, ponzusmør, dampet kinakål og eple
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
6 Ingredienser
Ponzusaus er en en litt syrligere soyasaus som passer godt til fyldig nøttesmør.
Ponzusaus er en en litt syrligere soyasaus som passer godt til fyldig nøttesmør.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Smør
- vann
- salt
- pepper
- olje
Bakepotet
1 stk
Torskefilet
165 g
Ingefær
½ bit
Ponzusaus
½ pakke
Smør
2 ss
Grønt eple
½ stk
Delt kinakål
200 g
Vann
½ dl
Smør
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 665 kcal
- Fett: 23 g
- Karbohydrater: 75 g
- Protein: 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skyll og del poteten i båter, og fordel dem i en ildfast form. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek potetbåtene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Legg fisken i en smurt ildfast form, og krydre med litt salt. Stek fisken i ovnen de siste 8–12 minuttene av potetens steketid, eller til fisken er gjennomstekt og flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Skrell og finriv ingefæren på et rivjern. Smelt 2 ss smør i en liten kjele på middels høy varme. Kok smøret i omtrent 4 minutter, eller til det er nøttebrunt. Tilsett ponzusausen, og smak til med ingefæren. La ponzusmøret stå på lav varme frem til servering.
Skyll eplet og kinakålen. Kutt kålen i strimler og eplet i tynne båter. Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og ha i kålen, ½ dl vann, ½ ss smør og litt salt. La kålen dampe i 2–3 minutter under omrøring, og vend inn eplebåtene det siste minuttet.
God middag!
God middag!