Roede
Kyllingburger med friske grønnsaker, gulrotfries og urtedressing
3.9 (72)
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Bygg·
- Hvete·
- Rug·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Gulrøtter
400 g
Olje
1 ts
Hjertesalat
½–1 stk
Tomat
1 stk
Rødløk
½ stk
Kyllingburgere
300 g
Sitruskrydder
½–1 pakke
Grove hamburgerbrød
2 stk
Olje
1 ts
Lett urtedressing
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 628 kcal
- Fett: 31 g
- Karbohydrater: 50 g
- Protein: 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Varm hamburgerbrødene i stekepannen.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og kutt gulrøttene i staver. Fordel gulrotstavene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gylne.
Kutt enden av hjertesalaten, skyll bladene i kaldt vann, og riv dem i grove biter. Skyll og kutt tomaten i skiver. Skrell og kutt rødløken i tynne ringer. Legg grønnsakene på et serveringsfat.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek burgerne i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte. Krydre med sitruskrydderet.
Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
Sett sammen burgeren slik du ønsker. Ha urtedressingen på burgeren, eller server den ved siden av med gulrotfriesene.
150 g Hamburgerbrød: ½ stk Urtedressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 400 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!