Kyllingburger med friske grønnsaker, gulrotfries og urtedressing
Roede

Kyllingburger med friske grønnsaker, gulrotfries og urtedressing

3.9 (72)
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Bygg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Gulrøtter
400 g
Olje
1 ts
Hjertesalat
½–1 stk
Tomat
1 stk
Rødløk
½ stk
Kyllingburgere
300 g
Sitruskrydder
½–1 pakke
(Sulfitt)
Grove hamburgerbrød
2 stk
(Soya, Bygg, Hvete, Rug)
Olje
1 ts
Lett urtedressing
½ pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 628 kcal
  • Fett: 31 g
  • Karbohydrater: 50 g
  • Protein: 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Varm hamburgerbrødene i stekepannen.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Skrell og kutt gulrøttene i staver. Fordel gulrotstavene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gylne. 
Kutt enden av hjertesalaten, skyll bladene i kaldt vann, og riv dem i grove biter. Skyll og kutt tomaten i skiver. Skrell og kutt rødløken i tynne ringer. Legg grønnsakene på et serveringsfat.  
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek burgerne i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte. Krydre med sitruskrydderet.
 Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
 Sett sammen burgeren slik du ønsker. Ha urtedressingen på burgeren, eller server den ved siden av med gulrotfriesene.
150 g Hamburgerbrød: ½ stk Urtedressing: 1 ss  Energiinnhold: ca. 400 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!